Som fisken i vattnet

Vi var och hämtade bilderna från babysimmet idag och här är en dykbild. Tråkiga är att de bilder som vart riktigt bra är inte på Nova men dom vart hyffsade ändå.
Ni får lägga huvudet på sne, bilden vände på sig och orkar inte göra om.

Pratar?

När kan man säga att ett barn pratar? Eller att dom säger ett specifikt ord?

Nova säger mamma, det är det enda ord man tydligt hör vad hon säger. Tyvärr säger hon det bara när hon är sur. Självklart har hon massa andra "ord" hon säger men inget man direkt kan säga vad hon säger och inte heller några ord hon vet vad dom betyder, hon härmas bara. Hej hej säger hon när hon vinkar men det är ju för att vi gör så. Pappa har hon sagt några gånger med men de blir lite mer babpa eller något sådant.

Nej än är hon för liten för att på riktigt inse vad det är hon säger så nej hon pratar inte, dock säger hon vissa ord lite sporadiskt ibland.


Picknick lördag

Imorse vaknade vi 6.30 eller Nova vaknade då och tyckte vi skulle gå upp så det var ju bara att göra så.

Vid lunch skulle vi åka ut till havet för att ha picknick, då började det regna. Men efter att ha tittat runt lite så tänkte vi att det är nog bara lite regn så vi åkte ändå.

Väl framme plockade vi upp allt och skulle precis börja äta när det kom mer regn, vi funderade ifall vi skulle trotsa regnet eller om vi skulle ge upp. När det började regna mer gav vi upp och istället åkte vi hem och satt oss på inglasade verandan på filten och picknickade. Det var jätte gott alltihopa och vi vart proppmätta.

Efter vi ätit fick Nova bada på altan för hon var riktigt kladdig efter att ha ätit hallonmousse.

Snart ska jag börja med middagen och det blir mozzarella och salami fylld kyckling med grönsaker och salamisås. Det var riktigt gott sist så jag hoppas på samma resultat nu.


Jag måste va...

Jag måste helt klart va världens bästa flickvän, iallafall imorgon ;)

Imorgon ska vi på picknick. Jag tycker det är så sällan vi gör något bara för att ta det lugnt och njuta av nuet så imorgon ska vi åka till ett litet mysigt ställe vid havet och äta massa gott. Så idag och igår har jag stått och gjort lemoncurd, chocolat chip cupcake med marschmallow frosting, hallonmoussetårta fast i miniformar, cakepops och snabba frallor. Jag fuskade lite och köpte apelsinmarmelad och hallon/granatäpple marmelad. Vi ska även ta med te och kaffe och självklart något till Nova och hundarna. Jag funderade på att göra scones precis innan vi åker men de finns så mycket annat att äta så det struntar jag nog i. Så det kommer nästan bli som en liten afternoon tea picknick :)


Klämdag

Idag är ju egentligen en vanlig dag men eftersom en vanlig fredag för oss är helg så har vi fortfarande helg ;)

Staffan är och besiktar gröna pärlan och den kommer inte gå igenom men vi besiktar den ändå för att få en extra månad på oss att fixa den. Annars hade de blivit körförbud 1 juni eftersom vi kom på för två veckor sedan att den ska nog besiktas snart. Bilprovningen har missat att skicka ut en föreslagen tid till oss och till många andra med slutsiffra 3 då de haft krångel i deras datasystem. Så det var bara tur att jag kom på att den besiktades i maj förra året.

Jag själv har precis packar träningsväskan, är riktigt taggad på detta och tycker det ska bli skit kul. Nu jäklar! Jag hade ju som mål i januari att gå ner mina då sista 14-15 kilon till sommaren. Det gick jätte bra första månaden och jag tappade 3 kilo på två veckor. Sedan dess har det stått stilla på vågen, spelar ingen roll vad jag gjort. Först åt vi enligt lchf men det hände inget på tre månader så nu utesluter jag mer eller mindre alla kolhydrater men med fusk ibland. Till det försöker jag även hålla koll på hur många kalorier jag får i mig och ligger på 14-1500 idag. Det är rätt lite men ändå händer inget. Däremot vet jag att jag blir mindre eftersom jag tappat 27,5 cm totalt :)
Nej nu blir det styrka på gym för att bygga tillbaka mina muskler och även en del kondition för att få bort de sista kilona :)

Nu jäklar ska det bort, mitt nya mål är till min födelsedag. Lyckas jag då ska jag köpa mig en ny garderob för det kommer behövas då :D


Tankar

Jag tycker det är rätt märkligt och fantastiskt egentligen att man kan bli så påverkad av en människas liv. Kanske inte påverkad men jag kommer inte på något annat just nu.
Av en människa man egentligen inte känner eller rättare sagt en människa man aldrig träffat iallafall. Men någon man mer eller mindre har daglig kontakt med.

Jag blir så ledsen när jag läser allt som händer denne, varför ska så mycket drabba en och samma människa för? Jag håller iallafall alla mina tummar och tår och hoppas allt vad jag kan att allt blir bättre nu. Snälla!


Tomt

Ja här händer det inte mycket.

I torsdags var vi och pratade med banken. Kul att höra vad vi står idag och vad som krävs av oss om vi vill få liv i våra drömmar. Nova fick även ett sparkonto.

I fredags tog vi det bara lugnt, det enda vi gjorde var att handla mat och att sortera och fixa på övervåningen.

I lördags stor städade vi, det behövdes verkligen eftersom vi vart ute i solen och njutit ett par veckor istället för att städa ordentligt. På eftermiddagen/kvällen åkte vi till stan och åt på Fridolf men min pappa och styvmamma som tog en sväng förbi oss på vägen hem från Tyskland. Min mat var riktigt god och Nova var hur snäll som helst, det var visst väldigt spännande med alla människor.
Efter maten åkte pappa och min styvmamma med hem till oss och här satt vi och pratade till klockan vart elva nästan innan de åkte igen. Tycker det är så roligt när någon jag känner, alltså min familj och vänner där uppifrån, kommer och hälsar på. Självklart är det roligt med besök av alla här nerifrån också.

I söndags tog vi det också rätt lugnt, bytte sidospegel på min bil. Den ska besiktas på fredag men lär inte gå igenom eftersom motorlampan lyser igen.

Igår gjorde inte jag och Nova mycket, tog det lugnt och lekte.

Idag var det sista babysimmet och vi var jätte många i gruppen denna gång. Nova älskade det son vanligt och jag tycker det är så synd att vi får vänta till september nu innan nästa grupp drar igång igen. Hoppas verkligen de kommer finnas tider på helgerna då ifall jag lyckas få ett jobb. Nu ska vi bara få bilder på alla dyk också.
Det var även en fotograf från lokaltidningen där idag så vi får se om Nova hamnar på någon bild.

Imorgon ska jag åka till ett av gymmen här och bli medlen för nu är jag riktigt less på min mage, inte roligt när man måste köpa en hel ny garderob för att man inte har något man kan ha. Ja ja, det kan ju bara bli bättre.


Piggelinus

Såhär såg Nova ut kl 22.20. Pigg, pratandes och kiknandes av skratt.

22:25 sov hon, sötfia!


Så sjukt nöjd

Sitter i bilen på väg hem från vårruset i Göteborg. Jag sprang på 30,13!!! Mitt mål var under 40 minuter för jag hade sprungit på precis 40 min hemma. Men att springa hela 10 minuter snabbare kunde jag aldrig tro.

För mig är det en grym tid, jag har bara tränat en månad nu. Sprungit mellan 2 och 3 gånger i veckan. Senast jag tränade var för två år sedan och jag tror nog inte jag hade orkat springa fem kilometer då.

Nu ska jag leta efter fler lopp att ha som mål under sommaren och hösten.

Åååh satans jävla mega grym jag ÄR!!!


Vagnen

Någon bild på vagnen har jag inte men det är iallafall en bugaboo vi har köpt. Eftersom jag köpt i delar så vart den totala summan strax över 3000 för den. Egentligen hatar jag dom vagnarna bara för att det är en bugga men har hört så mycket bra om dom och att vi behöver en lite rejälare extravagn som vi kan köra ute hos Nova's morfar. Att det sen går att göra om den lätt och sy själv till den tyckte jag var en liten bonus. Annars hade vi tänkt oss en liten sulky men de finns inga som går att vända som var mindre än den vagnen vi hade och som gick att göra i grus.

Att bo nära gekås behöver inte va dyrt :P vi åker dit fyra ggr om året så det blir inte så dyrt. Man får passa på när set är lite folk för annars får jag tuppjuck :P


Måndag 7/5

I helgen har vi gjort massor tycker jag. I fredags var vi ju på gekås. I lördags besiktade vi först en husvagn, sedan letade jag efter kläder att ha på mig på kvällen då jag skulle träffa gamla klassen på Krönleins.
Det var riktigt kul att träffa dom igen.

Igår åkte vi och handlade och sedan stod jag och lagade mat till Nova halva dagen.

Imorse träffade vi föräldragruppen från BVC på biblioteket och så var det lite sång och lek. Sedan har vi bara tagit det lugnt. Denna veckan kommer det hända mycket känts det som.

Imorgon ska vi först på Babysim och sedan ska jag springa vårruset i Göteborg. Det går idag här hemma och först tänkte jag springa det också men då hade Staffan behövt ta ledigt två dagar.

På torsdag ska vi åka till banken och till helgen kanske pappa kommer en sväng och säger hej.

Just ja idag har visst jag och Staffan vart tillsammans i 22 månader. Tiden går riktigt fort och ändå har vi hunnit så mycket på så kort tid.

Bjussar på en bild på skruttfia som sedan ett par dagar tillbaka börjat dra sig upp på allt.


Fredag

Morgon började med att jag sprang en sväng inne i stan med en kompis. Gick inte riktigt som jag ville då jag fick världens håll efter lite mer än halva sträckan.

Sedan åkte jag hem och möttes av den nya vagnen som hade kommit. Åt lunch och duschade och efter det åkte vi till gekås. Nya vagnen åkte med för test körning. Den är inte pytte liten men betydligt mindre än den vi har. När man har som kraven vi/jag har så har man inte många vagnar att välja på men vi är nöjda.

På gekås köpte vi strumpor och underkläder till mig och Staffan, även en film med Magnus Betnér. Kläder till Nova. Dentastix, bajspåsar och tennisbollar till hundarna. Jag köpte även ett ac/dc linne, en pyjamas, pilatesboll och ett fodral till phonen som jag kan ha på armen medan jag springer.

Nu har vi ätit middag, fetaost biffar, sås och harrysar. Nova fick spagetti och köttförssås innan hon fick krypa ner i sängen. Staffan har pumpat min boll och nu ska vi mysa ner oss i soffan och titta på filmen vi köpte. Ikväll blir riktigt myskväll, länge sedan vi hade det.


8 månader

Idag blir Nova åtta månader. Tiden går så fort!

Nova kan nu
- åla
- krypa
- säga mamma och pappa
- vinka
- dricka själv ur vattenflaskan
- dra sig upp på saker

Det är lite av det hon lärt sig denna månad.

Klockan är nu 22.40 och hon är fortfarande pigg och vaken, hur orkar hon?

Jaja, bjuder på en bild på charmtrollet


Sommar :)

Igår var det riktigt varmt här. 20 grader i skuggan och när solen kom fram på termometern vid sju på kvällen var det hela 30 grader.

Nova sov som en gris ute i värmen under förmiddagsluren och vi fortsatte att gräva i slänten. Jag gjorde även en trapp till uthuset av alla stenar vi hittade och en mur så att inte ena rabatten ska åka iväg över gräsmattan.

En snygg röd färg lyckades jag även få på ryggen.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu