Mitt blodtryck

Ja just det, mitt blodtryck har äntligen gått ner till det normala igen. I onsdags på föräldragruppen kollade vi och då låg det på 122/78. Så äntligen tillbaka på normalt. Fast när jag var 15 så låg det på 100/60 och sen när jag började äta p-piller gick det upp till 120/80 och har legat där sedan dess.


Sjukling

Nova har gått och blivit snorig. Om det är för alla tänderna eller inte vet jag inte men hon är lite kinkig nu. Inatt sov hon mellan oss och jag har inte sovit något nästan. Hela senaste veckan har hon bara somnat om hon får ligga nära mig. Men det slutar snart hoppas vi så att hon blir sitt vanliga jag igen.


Barn och socker

Jag måste också skriva om det här, barn och socker!

Igår hamnade jag i en diskussion med många andra mammor som har bebisar i samma ålder. Diskussionen handlade om tankar runt det här med socker till barn dvs godis, läsk osv.

Vi kommer undvika godis och sådant så länge det är möjligt till Nova. Anledningen är att vi inte tycker hon behöver äta massa godis och socker. Det hon inte vet saknar hon heller inte.

Att undvika det så länge som möjligt skulle jag vilja att det går åtminstonde tills hon är tre, fyra år men det vet jag inte kommer va möjligt. Därför kommer hon inte få smaka på något hennes första år och så mycket det går resten av hennes år. Saft kan hon få smaka lite när det är kalas efter hon blivit ett. Att ge läsk till små barn tycker jag är sjukt.

Jag tycker att vatten eller mjölk är fet som dricks till mat och är man törstig där emellan så dricker man vatten.

Glass kan hon få smaka nästa sommar när det är varmt för det kan va ett bra sätt att få i henne vätska om hon inte vill dricka så mycket. Annars tycker jag att hon kan äta frukt om hon nu måste ha något godis liknande. Visserligen är det socker i det också men att överdriva så mycket är löjligt. Det finns så mycket nyttigheter i frukt som är bra att få i sig.

Jag vet att vi kommer att ha svårt med vissa i vår närhet som kommer att ha svårt att acceptera detta men lyssnar dom inte på vår vilja som kommer det drabba dom själva genom att dom inte kommer få träffa Nova på samma sätt. Det är vårt barn och därmed gäller våra regler!


Transportera hund

Jag tycker helt klart att fler borde ta reda på vilka regler som gäller när man ska ha med sig hunden i bilen eller övriga djur för den delen också.
Jag har själv vart dålig på att de till att Shamie inte kan skadad när vi åkt bil vilket jag ångrar idag men som tur är har det aldrig hänt något.

Idag skulle jag aldrig köra med någon av hundarna lösa, antingen är det i buren eller säkerhetsbältet som gäller.

Reglerna om hur man ska transportera hundar är relativt nya och jag tycker att fler djurägare och även poliser borde bli mer uppmärksamma på det. För egentligen, vem sätter ett litet barn lös i bilen nu för tiden?


Provdocka

Nova ska leka provdocka! Vi ska nämligen va med i en buzzador kampanj om nestles välling. Det ska bli intressant :)


Simma fisken

För en timme sedan kom vi hem från babysimmet. Hon tycker fortfarande det är fantastiskt roligt men hon är lite lugnare i vattnet, rätt skönt faktiskt. Nu verkar hon mer koncentrerad på vad som händer istället.

Jag har även bestämt att sluta göra mat till henne, hon får äta den mat vi äter men då får jag ju undvika sådant som hon inte får äta typ salt och honung. Anledningen är enkel, hon gillar vår mat mycket bättre och äter massor även fast jag försökt göra hennes mat så lik våran som möjligt men hon gillar när det smakar massor om maten.

Nu ska vi snart sova middag och efter det måste vi åka och handla mjölk och även släppa ut Staffans brors hund så han får kissa.

Så här snygg är Novas simfrilla idag ;)


Grönt

I helgen har vi vart hemma och fixat en del. Dom lovade sol men så vart det inte, istället omgavs vi av total dimma och gissa om man blir lite lätt sur när man samtidigt lyssnar på radion och dom säger att det är strålande som i hela Halland och 15-16 grader varmt. Vi hade sex grader!

Men men vi eldade en del och igår när äntligen solen tittade fram tvättade vi stora bilen eller Staffan gjorde, jag började skruva isär trädgårdssoffan som ska göras om.

Såhär ser vårat påskris ut nu, hoppas det ser likadant ut ute snart.


Bissingar

Efter att vi har fått känna och titta ordentligt i hennes mun så konstaterade vi att det bara är en tand som kommit i överkäken men igår kom det en liten rackare i underkäken. Denna gång märktes det lite på henne, lite grinig var hon vart men inte alls så farligt.


Lika som bär

Hon är så fruktansvärt lik sin pappa ibland :)


Bye bye piercing

Ja just det, jag tog ut min tungpiercing häromdagen. Det är något jag funderat på väldigt länge men har väntat med att göra det ifall jag skulle ångra mig. Men de senaste dagarna när jag försökt göra pruttljud och härma Nova har den suttit precis ivägen så då tog jag bort den.

Den har jag haft sen jag var arton så den har bara suttit där i drygt fem år men nu är den borta. De andra två får sitta ett tag till ;)


Mycket bebis

Häromdagen sa Staffan att det märks att Nova betyder mer eller mindre allt för mig då det är mycket prat och handling om henne. Inte så konstigt tycker jag eftersom jag spenderar hela dagarna med henne och hon är den enda jag egentligen träffar mer än Staffan. Då tycker jag att det faller sig rätt naturligt att jag berättar något som vi gjort om han undrar vad vi gjort under dagen.


Snart helg

Idag är det snart torsdag och för oss innebär det snart helg. Så fort Staffan kommet hem inatt är det helg.

Igår och idag har vi inte gjort något speciellt. Tvättat en del kläder och framförallt sängkläder för Nova har börjat svälja luft vilken innebär att rapar vi inte henne när hon ätit välling spyr hon i hela sängen, mysigt!

Men jag har iallafall lyckats få upp lite påskris, tyvärr med färgade fjädrar vilket jag inte vill ha men de får sits där tills jag hittar andra. Alldeles nyss gjorde jag ett fågelbo som ska sitta i ett litet blomarrangemang som jag ska göra imorgon när vi åker och handlar.


Tisdag

Jag har precis ätit middag, lätta grytan med kokta grönsaker. Smaskens!

Imorse var vi på babysimmet och hon tycker fortfarande lika mycket om det. Jag längtar tills vi börjar dyka för jag tror hon kommer gilla det.

Efter det åkte vi hem och jag försökte lägga henne men icke sa nicke det skulle hon inte. Så det var bara att gå ner igen.

Vid 17 somnade hon och sov tills nu 18.45 så det ser ut som om att det blir en sen kväll för skruttfia.

Nu ska vi mysa lite sen ska hon få sin middag.


Färgade ägg

Våra ägg var blåa inuti igår när jag slängde skalen och det gav mig en liten ide om att kanske göra något litet roligt påskpynt ändå. Här hemma uppmärksammas inte högtider speciellt mycket men jag vill ändra på det så att det händer något i huset. Och sen får ju Nova något roligt att titta på.


Härliga sömn

I tre nätter nu har hon sovit gudomligt bra. Först vart det 13 timmar på rad, igår vart det 12,5 timme men ett litet uppvak vid åtta för mat.

Inatt sov hon 14 timmar!!! Vaknade vid sju för mat men somnade om på en gång och vaknade nu vid nio.

Nu ligger hon mellan oss och pratar, ålar och står på alla fyra och gungar.


Tårta

Hade tråkigt ikväll så jag fick för mig att göra en tårta. Aldrig gjort en tårta förut med marsipanlock men det fick det bli. Inuti är det chokladmousse, hallonsylt och nougatmousse. Det skulle vart nougatkräm men i recepten jag hittade stog det att den skulle stå i kylen i sex timmar och det hade jag inte tid med så fick bli mousse istället.

Imorgon får Staffan ta med sig den till jobbet så blir dom nog nöjda ;)

(Locket var för kort så det räckte inte riktigt ner)


Sovit super bra!

Inatt har Nova sovit 13 timmar på rad. Utan mat! YEY! Det var riktigt länge sedan hon gjorde det.

Själv gick jag och la mig 23.20 igår för att hon alltid brukar vakna vid sju för mat och efter det brukar jag ha svårt att somna igen. Men inte idag! Idag vaknade hon halv tio och var jätte glad.

Nu ska hon visst sova igen så hon får väl göra det då.

Jag vaknade en sväng vid åtta imorse och hittade henne så här i sin säng. Självklart flyttade jag tillbaka henne för det ser inte skönt ut.


Hen?!

Ordet "hen" är ett ord jag inte riktigt förstår varför det används!

Dagiset (vet de heter förskola) vi med största sannolikhet kommet att placera Nova på har tydligen börjat använda ord som "hen" för att inte göra skillnad på pojkar och flickor.

Jag tycker att det låter så opersonligt. Det ÄR skillnad på pojkar och flickor och kommer alltid att vara, med de sagt behöver inte alla flickor bete sig "flickigt" och tvärtom. Alla får va precis som dom är men det kommer ändå va skillnad på pojkar och flickor inte minst fysiskt. Vi ser olika ut, har alltid gjort och kommer alltid att göra.

Nova är en flicka och kommer antagligen alltid vara det men så länge hon är barn kommer hon helt klart att va en flicka och därmed vara en "hon". Sen om hon blir en flick flicka eller en pojk flicka bryr jag mig inte om men hon kommer ändå va en "hon" och inte en "hen".

Hon kommer få leka med det hon vill vare sig det är bilar eller dockor. Hon kommer få va intresserad av det hon vill vare sig det är cross eller ridning. Men hon är en hon.

Jag hoppas verkligen detta är någon dum modegrej som kommer försvinna för jag tycker nog att allt detta jämställt som ska va nu börjar bli överdrivet.


BVC & läkarbesök

Idag var det dags för sex månaders kollen. Hon är nu 68 cm lång och väger 7935 gram.

Efter vägning och mätning var det in till farbror doktorn som skulle titta på henne och där fick hon mycket väl godkänt. Men han var det läskigaste Nova någonsin har sett lät det som för jäklar vad ledsen hon vart. Det gick inte att trösta henne alls. Stackars lilla tjejen!

Nu har vi precis smakat frukt smoothie och det var smaskens!


Rycka upp sig

Vi som började så bra med att äta bättre har nu efter dopet kommit ner i en svacka, lyckligtvis har jag inte gått upp något men heller inte gått ner. Så nu är det bara att ta tag i maten igen och eftersom vädret börjat bli bättre nu ska jag även börja röra på fläsket.

Tanken är ju att jag ska springa men varken knän eller rygg lär orka längre sträckor så jag kommer börja med rask promenad och sedan öka joggning sträckorna.

Mitt mål är 73 kilo men jag kommer att utgå mest utifrån hur min kropp ser ut och känns. Målet hade jag tänkt att jag skulle nått till midsommar men känner jag mig själv rätt så kommer jag inte lyckats med det men det ska deffenitivt va nått innan sommaren är slut.

Jag har alltså 11 kilo att tappa och det första som jag måste göra är att få tag i ett par joggningskor för det har jag inga och vill inte förstöra knäna ännu mer.


Tisdag

Imorse började vi morgonen med en ny vana för Nova, hon ska nämligen börja äta gröt på morgonen istället för på kvällen så hon åt gröt samtidigt som vi åt våra ägg.

Efter det var det Babysim och hon verkligen älskar det. Idag var hon lite trött när vi kom dit men tänkte att vi kör så länge hon orkar och hon orkade hela lektionen plus att detta var första gången som vi var i vattnet hela tiden. Duktig tjej!

Resten av dagen har bara flutit på och sett ut som alla andra dagar.

Sen hon somnat har jag städat och fixat och satte mig äntligen ner för en timme sedan. Nu väntar vi bara på att gubben ska komma hem så vi kan gå och sova.


Två stycken

Jag såg idag att skruttfia har två små riskorn i överkäken. Stora tjejen <3


Helgen

I lördags bjöd vi svärföräldrarna på middag, hjortstek stog på menyn och det var riktigt lyckat. Svärfar satt hela tiden och sa att han var tvungen att ta lite till. Till efterrätt vart det chocolate caramel cheescake och den var också riktigt god dock var den så mäktig så efter svärföräldrarna åkt hem åkte vi iväg och bjöd några andra på kakan.

Igår gick vi till S bror och bjöd på det sista på kakan så den var dryg den kakan.

Annars har vi vara tagit det lugnt, städat och tvättat lite såklart.

Idag har vi hunnit med en promenad och jag säger då det att tio grader i skuggan är inte fy skam inte. Efter det fick Nova mat och nu ligger hon och sussar med pappa.

Vi får se vad resten av dagen bjuder på.


Älskade barn

Det går inte att beskriva men kärleken till dig mitt barn är större än allt annat <3


Bissingar

Idag upptäckte vi att Nova fått sin första tand.

Vid middagen tyckte vi det gnisslade när hon drack eller ja tuggade på flasknappen och jo då där var en lite rackare.

Ska försöka få en bild någon gång men eftersom den sitter i överkäken är det lite svårare.


Happy day

Vilken glad tjej vi har haft hemma hela dagen idag. Från det att hon vakna tills 1 1/2 timme efter hon skulle sovit.

Imorse vaknade hon halv åtta och fick mat, sedan sov hon en timme till mellan oss. Sen var det upp snabbt och få av henne den läckande blöjan (blåbär är effektivt) och efter det åt vi frukost.

Lite senare åkte vi och handlade och hon premiär åkte i nya bilstolen. Mycket skön tyckte hon.

När vi sen kom hem igen sprang hon runt som en galning i gåstolen och tjöt och skrattade och tyckte precis allt var roligt. En liten snabb tupplur och sen var det samma visa igen tills det var dags för middag. Då fick hon sin egna tallrik med stora äppelbitar, majskrok, smörgåsrån med leverpastej och gurkbitar. Ojoj vad roligt hon tyckte det va att plocka själv och så koncentrerad hon va på maten har jag aldrig sett henne förrut.

Efter maten åkte vi till hennes farmor och farfar och busade tills det var dags att åka hem och i säng. Men hon ville visst inte sova utan fortsatte spralla i sängen ett tag. Sen tvär slocknade hon <3 mammas stora lilla hjärta <3

Vi ska testa ge henne stora bitar ett tag nu och gillar hon det bättre så kör vi nog mer blw metod. Det känns isåfall mer roligt för oss allihopa för jag tycker mat ska va roligt och inget man måste.


Dop + alkohol

Jag har hamnat lite i en diskussion om det här med att servera alkohol på dop. Det är inget jag tycker att man gör. Det är barnets dag och barn och alkohol tycker inte jag hör ihop.

Sedan har jag blivit väldigt anti alkohol sedan Nova föddes men jag tror att det började redan innan efter det jag upplevt.

Vi hade ingen alkohol på Novas dop just för att jag inte ville eller rättare sagt vi ville inte för vissa av de vi bjöd kan ha svårt att kontrollera intaget och inte sällan blir det för mycket.
Dock vet jag att svärfar tyckte det var lite dåligt med dricka men lite konstigt eftersom han sällan dricker själv men det var väl grejen i sig tror jag. Han är dansk och där firar man visst med stor fest när någon döpts och tydligen när någon begravs också.


Torsdag

Just nu ligger jag i sängen med Nova som sover. Hon har börjat vakna tidigare nu och då självklart har hennes sova middag tider ändrats. Tyvärr! Nu krockar dom nämligen med babysimmet men men det löser vi på något sätt.

Idag skulle vi åkt in till stan för att träffa andra mammorna och bebisarna men det vart inte riktigt så. Dels så var det några sjuklingar och sen har snön ställt till det för några så vi tar det om en vecka istället hemma hos en utav dem.

Japp det har kommit snö inatt. Fem cm har kommit och om ett par timmar är allt slaskigt istället. Snön gör mig inget utan det är allt slask som blir efteråt jag inte gillar.


Sista åket

Imorse gjorde Nova sista åket i babyskyddet. Vi åkte nämligen till handelsboden och hämtade nya bilstolen så den ska monteras färdigt i bilen snart. Inte lätt inte men med vilja går allt.

 


Tove dagen

Idag är det Tove dagen så Nova har haft namnsdag idag. Enda namnsdagen hon har men hon fick iallafall en tillskillnad från mig som inte har någon.

Dagen har bjudit på... Ja vad egentligen? Inget alls! Tvättat lite, gjort middag och självklart har vi lekt massor. Det är nu det börjar bli roligt med en bebis. Hon är med på ett helt annat sätt tex så kan man ropa på henne och är hon i gåstolen så kommer hon springandes med världens leende.

Mer än så har faktiskt inte hänt, jo självklart en promenad i solen.

Så nu är badkläderna packade inför morgondagens Babysim och nu sitter jag och väntar på hjärtat som alldeles snart kommer hem och sen ska jag äntligen gå och sova. Så trött jag är!


Cakepops

Vi har gjort efterrätt idag. Cakepops!

Jag är inne i någon baka period nu vilket man kan tycka är konstigt med tanke på alla kakor jag gjorde till dopet men inte då. Jag vill baka mera! Men hindrar mig en hel del faktiskt.

 


6 månader

Igår vart Nova sex månader och det firade vi med att åka till baby & barn mässan i Gbg.

Där var det massor av folk och inte lika stort som jag trodde det skulle va men det var roligt ändå. Vi beställde även en ny bilstol åt henne så den ska komma någon gång i veckan. Hennes pappa fick inte den han ville ha då den var mycket dyrare, en koskinns mönstrad. Fast det var han som betalade men han tyckte den var lite dyr.

 


Vagnjakt

Vi är på jakt efter en till vagn. En som vi kan ha i bilen och använda när vi åker runt. Anledningen är att vår andra vagn är lite för stor för det och lite klumpig när man ska gå runt i affärer för annars älskar jag vår vagn. Den passar perfekt här hemma och är en stor vagn i lagom format. Vi har nu en brio happy.

Den nya vagnen ska va liten och smidig, ha vändbar sitts och får gärna ha möjlighet att knäppa på en akta graco logico s Babyskydd. En ny eller begagnad vagn spelar ingen roll.

Tycker det är jätte svårt att hitta, en vagn jag tittat lite på som många är nöjda med kostar som ny nästan 10'000 och det är på tok för mycket men man kan få dom begagnade för 3-4000 och då blir det mer åt vårt håll.

Vi får se vad det blir för något!


Läsa tidning

Nova ligger och läser villaliv och försöker hitta inspiration till sitt rum


Sool

Vilket fint väder det är här nu. I solen är det nu 17 grader.

Imorse var vi hos polisen och lämnade in min ansökan och när vi ändå var där och det var lite folk så passade vi på att fixa pass till hela lilla familjen. Sen åkte vi och handlade och nu har vi även plockat lite i uthuset.

Vad dagen bjuder på annars för vi se!


Torsdag

Idag är det torsdag och för oss är detta sista dagen innan helg eftersom hjärtat jobbar måndag till torsdag.

Imorgon ska vi en sväng till polisen och på lördag (kan bli söndag också) ska vi till Göteborg för att gå på baby & barn mässan.

Just nu ligger skruttfia på golvet och leker men hon börjar låta sur så snart får vi hitta på något annat.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu