Bra dag

Igår vid sju fick Nova smaka lite banangröt, hon åt knappt en deciliter och tyckte det var jätte gott. Sen vid åtta la jag henne i sängen och så åt hon en hel flaska ersättning.

Imorse vaknade hon åtta utan att ha vaknat inatt (vanligtvis vaknar hon minst två gånger och vill ha mat) och ville ha mat, sedan somnade hon om till strax efter tio igen. Så ikväll ska vi testa samma sak fast det kommer bli lite förskjutet eftersom hon sov en liten stund vid halv sju så idag äter vi helt vid åtta istället.

Idag har vi vart inne i stan och träffat andra mammor och barn, fikar lite och sen gick vi en promenad. Det var roligt att träffa andra som har barn eftersom vi har något gemensamt.


Baka baka liten kaka

Helgen har spenderats med att baka och än är jag inte klar, har pytte lite kvar som jag tänkte försöka göra ikväll när Nova somnat. Just nu ligger hon och sover och jag lagar mat. Idag blir det köttgryta, enkelt och denna är väldigt god tycker jag som annars har svårt för grytor.

Kärleken är oändlig

Älskade underbara barn <3


Helvetes jävla bögröv!!!

Från och med NU bojkottar jag Ikea TOTALT!!!!!

Ska bara åka dit och antigen skälla på dom efter noter eller komma därifrån med golv till hela huset.

(ursäkta språket!)


Äntligen!

Vaknade imorse av klockan och tänkte smyga upp och äta frukost innan jag väckte skruttfia men hon var redan vaken och låg och pratade i sin säng.
Efter frukost och påklädning vart det spädbarnsmassage och det är något som Nova tycker är riktigt mysigt men idag var det lite roligare att leka med nyckelpigan. Sen gick vi en liten sväng med några av de andra i mammagruppen.

Sen vart det hem och hämta S för att åka till Ikea och köpa golvet. Så nu äntligen har vi golvet hemma, TJOHOO!!! Så nu vet vi vad vi ska göra på söndag.

Nu åker vi till maxi för att handla och vi ska även handla alla ingredienserna till baket som ska va till dopet. Så imorgon ska jag första baka det mesta så att så mycket som möjligt är klart i god tid innan så jag slipper stressa eftersom jag är lite envis och gör det mesta själv. Baka kanelbullar ska min underbara mamma göra för det är hon så bra på men det är nog det enda jag lejt bort.


Kläder till dopet

Idag kom äntligen kläderna jag beställt som jag tänkte ha till dopet. Prövade dom och dom passade, dock tycker jag att kjolen kunde vart fem centimeter längre men jag hittar ingen som är det så jag behåller den nog ändå.

Jag fick även bh:n jag beställde men som vanligt så är den lite lite för liten. Men jag behåller den också för det finns inga större så jag får hoppas på att dom krymper lite när jag går ner i vikt. Mina bröst är något som jag verkligen hatar. Dom är för stora och alldeles för tunga och inget sitter som det ska. Det jag mest av allt vill är att operera dom men jag tänker vänta tills jag fått dom barn jag vill ha för jag vill inte riskera att dom blir lika stora igen.

Nu vaknade skruttfia och vill ha mat så får fixa det <3


En tyst Nova

Nu två kvällar i rad när jag lagt Nova har hon somnat efter flaskan och sedan inte sagt ett ljud förän hon vill ha mat igen. Annars brukat hon kunna knorra en två tre gånger innan hon somnar ordentligt. Igår ville hon ha mat lagom tills vi gick och la oss vid halv två så vi får se när hon vaknar inatt.

Själv gör jag inte ett skvatt, sitter i soffan och glor på tv. Har verkligen ingen motivation alls till att göra något.


Gåstolen

Jag plockade precis fram gåstolen igen som hon fick i julklapp. Hon bara lyser hela hon när hon trycker på knapparna och det lyser och låter överallt :D


Blåbär!

Nu har jag gjort färdigt en grej till dopet. Duktig jag! Ska försöka börja baka allt till helgen så att det är färdigt för nästa helg blir nog till att lägga golv här om det se kommit in i lager på Ikea.

Skruttfia har fått blåbär till gröten i ett par dagar nu och hon verkar gilla det väldigt mycket. Gapar massor och blir sur om man tar för lång tid på sig. Idag hade vi ingen haklapp heller och inget kom på tröjan.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3159389/images/2012/pic_185946463.jpg" class="image">


Långa söndag

Denna söndag har känts lång, har ingen aning om varför men den bara gör det.

Imorse vaknade jag av att Nova låg och pratade i sin säng så jag lyfte över henne till våran så låg vi och gosade ett tag innan vi gick upp.

Sen vart det en långpromenad i snön med hundarna och under tiden somnade Nova. Hon fortsatte även att sova i 1 1/2 timme när vi kom hem så totalt sov hon tre timmar. Det resulterade i att hon inte åt nått på sex timmar så vi får se hur natten ser ut med mat.

Nu tittar vi på tv samtidigt som jag håller på att fixar grejjer till dopet. Pilligt och tar lång tid men jag tycker det är roligt. Måste börja baka snart också så jag inte har allt kvar sista dagarna.


Fu*k Ikea!!!

Blir så less ibland! Nu har vi plockar väck halva golvet och idag tänkte vi ju åka till Ikea för att köpa nytt. Då är det slut på lagret! Okej tänkte vi, vi kollar i Göteborg också. Nej då säljs det inte där. Så enda stället det säljs på är i Helsingborg och dom får in det tidigast om en vecka.

Så istället har jag börjat fixa sakerna till dopet medans Nova har vart en grinig bebis idag.


Home sweet home

Nu är vi hemma igen. Eller vi kom hem igår kväll.

Vaknade nyss av en massa bebisprat i spjälsängen bredvid, så mysigt! Så jag plockade upp henne och nu ligger hon och myser med sin pappa.

Idag ska vi till Ikea och köpa golvet som vi sedan ska lägga också.

Lägga golvet är näst sista grejjen vi ska göra på ett tag, det sista är dopet och sedan ska vi pusta ut och bara vara ett tag. Det känns som om att det var riktigt länge sen vi gjorde det och jag tror att vi behöver det. Komma in i lite rutiner igen.

Nä dax att kliva upp och äta frukost så vi får något gjort idag kanske.


Packar igen!

Det känns som om att det enda jag gjort de senaste tre, fyra veckorna är att packa och packa upp. Idag packar vi iallafall till fjällen resan som vi åker på imorgon. Snart färdiga!

Under tiden ligger skruttfia i babygymmet och river. Hon gillar att tugga på figurerna och snurrar runt och har sig så att hon kan tugga på alla. Söt fisen!


Planering

I februari ska vi döpa Nova och jag vill göra något roligt med dukningen. Inte överdrivet utan bara lite grann, så det blir lite roligare än bara en tallrik och ett glas.

Färger har vi redan bestämt, det blir lila, lime och vitt. Jag vägrar att ha rosa då jag inte alls är en rosa tjej. Lila är fortfarande en flickig färg och jag tyckte det då kunde bli skyggt med lime till. Vitt blir det ju med bl.a porslinet.

Just nu sitter jag och försöker hitta inspiration. Jag vet på ett ungefär hur jag vill göra men försöker få lite idéer ändå.

Mat har vi också mer eller mindre bestämt, det kommer bli kallskuret och hemmagjord potatissallad men vi är inte helt hundra på vad vi ska bjuda på efteråt. Tårta, kakor, tårta och kakor eller kanske en fruktsallad?

Det är inte lätt och jag vill helst att vi ska ha bestämt allt denna vecka för bästa vecka åker vi bort och sen är det bara några veckor kvar.


BVC

Imorse var vi på bvc och vägde och mätte skruttfia. Nu väger hon 6505 gram och är 64 cm lång med ett huvud på 41 cm.

Sedan hon föddes har hon alltså gått upp 3095 gram och blivit 15 cm längre.

Stora tjejen!

Hon ligger lite under på vikten och lite över på längden men följer sin egen kurva perfekt.


Snö

Tittade ut nyss och det snöar en hel del nu :D pulka race imorgon kanske?


Underbara jul, nyår och 13-dags helg

Jag har haft en riktigt bra jul och nyår i år. Vi har gjort så mycket men ändå tagit det lugnt.

Vi var ju hos pappa både jul och nyår som jag skrivit innan. Mellan där har vi hunnit jaga två gånger och vart i stan en dag. Jag har gjort och skickat iväg dopinbjudningarna och så smått börja planera resten som behövs tills dess. Vi har också styckat kalv som vi fick med oss lite av hem så nu är frysen ute full av kalv och hjort kött. Mums!

När vi åkte hem förra veckan svängde vi förbi min mormor och lämnade ett fotografi på Nova vilket uppskattades väldigt mycket.

Vi kom hem i tisdags kväll och började plocka upp alla kläder för tvätt. I onsdags städade vi och tvättade ännu mer för på kvällen kom Carro och hennes fästman.

I torsdags gjorde vi inte mycket, letade efter termobraller till mig men hittade inget. Eller jo men i fel storlek.

I fredags gjorde vi inte mer än att åkte och handlade och gick en härlig promenad i vinterkylan.

Lördagen spenderade vi i Väla och försökte hitta kläder till dopet men istället hittade jag underställ till Nova och lite grejjer på Ikea. Vi hittade även vårt golv på Ikea så nu kan vi göra färdigt det.

Igår åkte Carro och Co. hem och vi möblerade tillbaka alla sakerna. Sen åkte vi till Novas farmor och farfar innan vi åkte och handlade för att sedan äta en supergod helstekt biff till middag.

Idag är första dagen på 2 1/2 vecka jag och skruttfia är ensamma och just nu ligger hon och sover. Hoppas hon sover länge för det skulle hon behöva.


Kroppen 4 månader efter fl

Jag måste säga att jag är rätt nöjd med min kropp såhär fyra månader efter förlossningen. Visst magen är sladdrig och randig :P men hallå den var ju stor förut. Randig kommer den alltid va nu och den kommer aldrig bli lika fast igen men den kan bli mycket fastare än vad den är idag. Det ska tilläggas att jag inte gjort något för att bli smalare heller. Ätit som jag alltid gjort och går med hundarna lite mindre än vad vi borde just nu men det är lerigt som satan ute så vi går extra långt de dagar det är fruset istället.


18 månader <3

Igår har vi vart tillsammans i 18 månader. Älskar dig mer för varje dag som går!


Bild

Detta får va Nova's fyra månaders bild även fast hon är fyra månader och en dag på bilden.

Den är från imorse när hon låg och lekte med elefanten som annars bor i fotändan av hennes säng.


4 månader

Idag blev Nova fyra månader. Tiden går så fort! För fyra månader vid den här tiden satt vi och åt av smörgåsbrickan med en alldeles nyfödd liten tös i famnen. Och nu är hon "stor" och en bestämd liten tjej som älskar att va med hela tiden.

Hon gör framsteg hela tiden och senaste veckorna ligger hon mest och drar sig i fötterna hela tiden, snackar som jag vet inte vad och har börjat lite smått med smakisar.

Nu ligger hon i sängen med pappa och ska sova.

Fick inte till någon bra bild nu så får ta en imorgon istället :)


Nyårsafton 2011

Nyår spenderade vi hemma hos min pappa och det var ett par stycken här. Lagom livat när man har en liten prinsessa.

Middagen var helt gudomlig, så smaskigt det var!

Förrätt: toast skagen
Huvudrätt: sadel av rådjur och hjort, klyftpotatis och en variant av brunsås men med mer kryddor
Efterrätt: mjölkchokladpannacotta med bär

Jag drack ingen alkohol, jo en smultronpuss på 2,0% men inget mer. Jag vågar inte då jag inte druckit på hur länge som helst och de två gånger jag prövat nu runt jul att dricka lite har det räckt med en litet mugg starkglögg för att jag ska bli snurrig i huvudet så jag sket i det helt istället.

Nova var glad hela dagen igår och somnade vid halv tio och sov igenom alla raketer och all musik och dans som var på nedervåningen. Vid två när vi gick och la oss vaknade hon till och åt bara 60 ml innan hon slocknade och sov vidare till halv sju när hon åt runt 150 ml och sov sen en timme till. Så jag tycker hon skötte sig exemplariskt :)

Om ett par dagar åker vi hem och då börjar vi planera nästa punkt, nämligen dopet.


Nytt år = nya möjligheter

Nu är det ett nytt år - igen! Välkommen 2012!

Förra året var en händelserikt år på många nya sätt. 2011 var året då Nova föddes och i och med det så genomgick jag en graviditet större delen av året, närmare bestämt över åtta månader var jag nockis.

Jag hann även med en utbildning och en förlossning (såklart).

Om jag ska välja något så var förlossningen helt klart det mest fantastiska och häftiga jag gjorde förra året, har gjort i hela mitt liv. Graviditeten var spännande den också och tack och lov slapp jag några krämpor. Visserligen visade jag tecken på havandeskapsförgiftning två dagar innan Nova föddes så jag vart inlagd men allt det andra, sparkar, hjärtljud och se magen växa var helt underbart och jag slapp foglossning och andra tråkigheter.

2012 kommer bli ett roligt och spännande år då Nova kommer fylla 1 och kommer att lära sig massor. Jag kan knappt vänta!


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu