Valborg 2012

Vi började dagen vid åtta idag och åt frukost. Sen var det lite bus tills Nova ville sova igen.

När hon vaknade åt vi lunch och för första gången sedan i onsdags åt hon en hel måltid. Sen drog vi på oss kläderna och slängde in vagnen i bilen och drog till stan.

Väl inne i stan upptäckte vi att hela världen var där typ så det vart inte riktigt som jag tänkt mig men det var skönt att komma hemifrån lite.

Nova fick lite nya saker, en kortärmad body, två tunikor och ett par solbrillor.

När vi kom hem åt vi mellis ute i trädgården i solskenet, så skönt det är ute just nu. Vad resten av kvällen har att erbjuda vet jag inte för Staffan jobbar så jag och Nova gör nog som alla andra dagar.


Snart helg

Denna vecka har gått riktigt fort. I måndags gjorde vi inget speciellt, jag sprang en stund på morgonen och sen var det bus resten av dagen.

I tisdags var det Babysim och Staffan var med och tittade. Nova plaskade på som en tok så ibland fick jag vända henne från mig för att se något. Vi fortsatte även dyka och tog även undervattensbilder. Nu är det bara två gånger kvar, sen får vi vänta ända till hösten innan vi kan gå igen. Tur att vi bor nära havet.

Igår förgyllde vi dagen med att handla lite mat och att hämta Nova's flaska som kom på posten.

Idag tog jag en kortare springer på tre kilometer men då sprang jag hela tiden också. Det blåste och regnade så mycket så var inte så sugen på den lite längre vändan. Men lite är bättre än inget. Resten av dagen har vi lekt och busat massor. Hon är riktigt rolig att leka med nu också.

Just det hon har börjat vinka lite idag så vi får se om det bara var tur eller om hon lärt sig det. Det kom även något som lät som pappa ur munnen på henne och igår kom det mamma. Men det har bara vart en gång så jag tror inte det är något nytt utan bara tur.

Imorgon är det helg och vi hoppas på bättre väder så vi kan va ute och göra något.


Kärlek


Planer

De var ett tag sedan jag skrev nu men det finns inte så jätte mycket tid. Dagarna går åt till att jaga Nova som far fram överallt och när hon sover får man passa på att tömma/fylla diskmaskinen, plocka leksaker eller fixa tvätten.

Men iallafall nu har vi fått en ide som vi klurar mycket på. Jag hoppas att denna plan snart förverkligas. Men vi får se hur fort, jag hoppas inom de närmast två åren iallafall för de skulle passa bäst med alla andra planer vi har.


Diving

Igår på babysimmet så dök Nova för första gången. Det gick jätte bra och hon svalde bara lite vatten så nästa gång blir det ännu mera dyk.

Idag botade jag min träningsvärk med mera träning. Fem kilometer vart det och den sträckan tänker jag fortsätta med nu eftersom det är fem kilometer jag ska springa om fyra veckor. Det gick iallafall fortare idag än vad det gjorde i måndags så det är positivt.


Små steg

Här händer det nya grejer varje dag, ibland små saker och ibland lite större.

Igår kom Nova på att man kan pussas eller iallafall göra pussljud. Sedan kom hon på att man kunde ha fingret i minnen samtidigt vilket verkar va väldigt roligt för det gör hon så fort hon ska äta.

Idag när jag hämtade henne till vår säng så låg hon och klappade händerna. Söt grisen!


Mitt lilla hjärta

Som inte är så liten längre. Här sitter hon och smakar på farmor och farfars gräs. Det smakade inge vidare tyckte hon.


Löparskor

Jag var ute lite förra veckan och sprang. Det var riktigt jobbigt men är ändå nöjd med 2,5 km för att inte ha sprungit på två år. Men denna vecka blir det mer allvar då jag fick mig ett par nya löparskor i fredags av Staffan. De jag hade förra veckan tappade jag emellanåt vilket var lite jobbigt. Men dessa sitter perfekt och dom är ju så snygga så med dessa på kan det ju inte bli annat än en bra tid på vårruset.


Nova

Den 3 april vart ju Nova sju månader och jag skrev inget då så jag tänkte göra det nu

Nova kan:
Sitta utan stöd
Rulla runt åt båda håll
"pratar" långa meningar
Skratta
Åla
Gå och springa om man håller hennes händer
Börjat använda pincettgreppet
Säger något som liknar hej (än har vi inte kommit på om det är de hon säger)

Nova gillar:
Mat
Röra allt hon inte får
Att springa i gåstolen
Att bada
Dra mamma och pappa i håret
Åka bil/vagn
Att busa med pappa
Hundarna


Nova gillar inte:
När mamma försvinner in på toaletten
Att ligga på golvet om hon inte är pigg
När det blåser ute
Att bli torkad om näsa och runt munnen



Vikt: 7935 gram (6 månader)
Längd: 68 cm (6 månader)
Tänder: 3
Storlek: 74

Nova äter:
Ersättning mellan 5 och 7
Gröt vid 9-10
Lunch vid 12-13
Ersättning eller annan mellis vid 15
Middag vid 18
Välling innan läggdags

Nova sover:
Somnar för natten mellan 19 och 20
Vaknar en gång för mat mellan 5 och 7
Gör morgon mellan 7 och 8
Sover 1 timme vid 11
Sover mellan 30 min till 2 timmar runt 15

Nova:
Nova är en bestämd liten tjej som skriker när hon inte får som hon vill. Tack och lov är hon lätt att lura med att hon får något annat istället. Hon älskar att göra bus och säger man aj aj då flinar hon och rycker lite extra.
Det är underbart att höra hur hon skrattar hysteriskt när hon kör på hundarna med gåstolen och hur hon börjar prata så fort hon får syn på dem.
Hon är och har alltid varit en väldigt lätt bebis som sovit bra på nätterna ända från början, klarat av att leka själv på golvet och alltid är glad. Nåja klart det finns undantag men i det stora hela. Hon utvecklas i en radande fart och det är jätte kul att se varje ny grej hon lär sig varje dag. Mer underbar unge får man leta efter <3


Proppar i uttagen

Jag har precis satt sådana säkerhetsproppar i alla uttagen här hemma och det var tur det för nyss hittade jag henne såhär


Mitt älskade hjärta

Tog denna bild när vi var påväg vem igår, flytvästen börjar bli liten!


Påsk och Stockholm

I torsdags morse åkte vi upp till Stockholm. Vi åkte vid halv nio och var framme halv fyra så det gick riktigt bra. Tog en sväng förbi mamma innan vi åkte vidare till pappa. När vi kom ut till pappa såg jag att även min farmor och farfar var där, länge sedan jag träffade dem.

I fredags gjorde vi inte så mycket, spelade lite spel och sådär.

I lördags var det ju självaste påskafton och jag och Staffan fick ett varsitt påskägg, självklart fick Nova ett också som innehöll lite kläder och en leksaks pingvin. Sen åt vi en massa god mat. Nova hade en riktigt sovardag och sov nästan hela tiden kändes det som.

I söndags fyllde min lillebror 22 så jag gjorde en tårta till honom med tobleronefluff och hallon & daim mousse. Han ville inte ha grädde på så jag gjorde smörkräm på istället och sedan använde vi strössel i rosa, lila och vitt och dekorerade med. Väldigt manligt!

Igår började vi åka hemåt men först åkte vi förbi mamma och vart bjudna på lunch. Vid 22 var vi helt hemma och då hade vi även svängt förbi några här hemma för att Nova skulle få påskpresent.

Idag har vi inte gjort mycket, det var Babysim imorse och sen sov hon i 2 1/2 timme och jag sov nog närmare två timmar. Sen har vi bara tagit det lugnt och Nova har börjat åla framåt en hel del nu.


Farbror doktorn

Jag har så länge jag kan minnas haft en knöl i överarmen. Eller rättare sagt jag märkte inte när den kom men den har säkert vart där i tio år iallafall. Den har alltid vart lika stor men har gjort ont när man tryckt på den. Inget jag oroat mig för men nu har den vuxit kände jag nyss och då vart jag lite orolig så imorgon blir det till att ringa vårdcentralen så någon får kolla vad det är för något. Samtidigt ska jag be dom kolla några leverfläckar som jag gärna vill ta bort.


Det här med att prata i telefon

Jag är en sådan som hatar att ringa till andra. Tycker inte om att ringa till de jag känner och absolut inte till sådana som jag inte känner. Så just nu ligger jag och samlat kraft för att ringa ett samtal. Ett samtal som kanske kan leda till jobb så småningom.


Vårat 'bus'

Det är detta bus vi sysslat med idag. Staffan vet inget, hihi!

Nova's säng står där den stått från början.

Första bilden är före och den andra efter, såklart!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3159389/images/2012/pic_196654623.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3159389/images/2012/pic_196654623.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3159389/images/2012/pic_196654676.jpg" class="image">


Finn ett fel

Såhär ser min phone ut nu. Någon som ser felet?


En dag eller flera

I helgen har vi inte gjort något samtidigt som det känns som om att vi gjort massor. Grejen är bara att jag inte kommer ihåg vad vi gjort. Haha!

I fredags var vi iallafall in och handlade, sen höll vi oss sysselsatta resten av dagen men jag kom inte ihåg med vad.

I lördags var vi till k-rauta och köpte bräda till sittbänken. Vi har en bänk framför uthuset som nästan rasade samman men jag bestämde mig för att skruva bort de gamla brädorna och måla om benen på den och sen sätta dit nya.

Igår slipade Staffan på benen till bänken, ja helt plötsligt höll han på med de jag hade tänkt att jag skulle göra. Blir lite ledsen då! Undra om det fungerar likadant med resten som behövs göras här?

Idag har jag och Nova sänkt hennes säng. Hon har börjat försöka häva sig upp och innan hon kan det så ville jag sänka så hon inte helt plötsligt ligger på golvet. Sedan gjorde vi lite annat bus där uppe också, ska ta kort senare.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu