Sitta

Hon har blivit riktigt duktig på att sitta nu :)


Sådär!

Sådära, nu ser det snart bättre ut. Det är bara vissa små saker jag skulle vilja ändra på men det tar jag någon annan dag för nu vaknar Nova.

Promenad

I söndags tog vi en promenad på stranden i det fina vädret och jag tog med mig kameran och tog lite bilder. Jag är inte speciellt bra på att ta bilder och min kamera håller på att ge upp helt men att fotografera är något ja tycker är riktigt roligt så här är några av bilderna.
En glad prinsessa
Milou och Shamie
Stranden
Hund bus. Jäklar vad dom älskar att springa där nere.
Min familj <3
Sanddyner
Jag och hundarna

Vaken skrutt

Nu vaknade hon, efter två timmar. Det behövde hon efter gårdagens babysim.

Nu sitter hon i gåstolen och har fått tag på sin pappas lönespec så den ska vi ta ifrån henne... Det gillade hon inte, vilket illvrål det vart.

Ja just det, hennes pappa har döpt hennes gåstol. Vad tycks?


Skottdagen

Idag är en dag som egentligen inte finns eller jo men bara vart fjärde år. Annars hade det vart den första mars idag.
Och eftersom detta är en annorlunda dag så gjorde vi något annorlunda, vi städade innan hjärtat åkte till jobbet. Normalt brukar vi städa på fredagar eller söndagar men vi klippte klorna på hundarna idag så då vart vi tvungna att dammsuga efter och då kan man lika gärna göra resten också.

Nova sover sedan en timme tillbaka och om en timme åker hjärtat till jobbet.


Utan dina andetag

Jag älskar denna låt! Så fin!

http://www.youtube.com/watch?v=VxJnk5t6o84

Och eftersom jag är från appen nu så blir det bara en vanlig länk. Men låten är iallafall "utan dina andetag" med Carolina Wallin Perez och om jag någongång får gifta mig vill jag ha med denna låten.


Sova? Vad är det?

Åh nej här ska inte sovas inte. Hon har kommit på att man kan ju rulla när man vill så nu rullas det över på mage hela tiden när det ska sovas. Att man faktiskt kan rulla tillbaka till rygg sen är inget hon förstått ännu.


Som fisken i vattnet

Idag var det dags för första babysimmet och jag tror vi kommer att gå riktigt svårt att hitta något som hon tycker lika mycket om. För jag menar om hon skrattar, pratar, plaskar och simmar så måste det ju betyda att det var roligt :D

Och nu hade jag tänkt att hon skulle sova men hon verkar inte riktigt tycka det samma.


Gott med blåbär

Nova åt nyss en hel portion gröt. Det är inte ofta hon äter en hel men hon var väl hungrig idag. Som man kan gissa sig till utifrån bilden vart det blåbär till. Gott gott tycket Nova. Färska blåbär måste det va annars blir hennes redan hårda mage sten hård.

Snart är det dags för pyjamas, välling och hopp i säng.


Cupcake

Idag har jag gjort min allra första cupcake med crème cheese frosting. Det vart en blåbärs "smulpaj" cupcake :) dvs ovanpå cupcaken ligger som ett lock med smulpaj. Riktigt gott vart det!

Dessa får mitt stora hjärta ta med till jobbet imorgon.

Kanske inte dom snyggaste men jag ska nog lära mig att få dom finare :)


Bilder från dopet

Eftersom det döptes två andra små pojkar samtidigt så finns det inte så många bilder på bara oss och jag vill ju inte lägga upp bilder på andra som jag inte känner och därmed inte vet om jag får.
Det vart två stycken långbord
Dukningen
Dukningen - Tanken var ju att färgerna skulle gå i lime och lila men när vi dukat insåg vi att det mesta var lime men men det är inte hela världen
Nova som var väldigt ledsen i början men vart gladare mot slutet. Här tog prästen henne en stund och då vart hon glad.
Nova och hennes pappa (jag tror denna bild ska få bli en förstoring)
Novas pappa, Jag, Nova och Novas morbror Tony som även är hennes gudfar nu. Ända bilden på oss allihopa som vart någorlunda bra.
Jag, Nova och Tony
En mycket gladare liten tjej
En del verkar tycka det är konstigt att vi valt Tony som gudfar eftersom vi inte är helsyskon. Jag har svårt att förstå det, för det första för att jag ser honom som en bror eftersom våra föräldrar vart tillsammans i en hel evighet känns det som och för det andra så finns det ju dom som väljer kompisar och liknande till gudföräldrar och det är väl ännu konstigare isåfall. Nej jag tycker inte att vi ska behöva förklara varför vi valde Tony och inte någon annan av mina bröder. Att vi valde honom var för att vi ville ha honom!

Uppdaterad

Åh dom har lyckats uppdatera blogg appen så nu kanske det funkar som det ska. Ja ja det lär visa sig!


Drömmar

För en stund sedan satt jag och tittade lite på hus. Mest för skojs skull. Men det skulle jag nog inte gjort för jag hittade mer eller mindre mitt drömhus. Kanske inte precis hur det ser ut men det fanns allt det jag vill ha i ett hus. Det största pluset är att det finns hundgård och en stor tvättstuga.

Men det känns som om att jag har svårt att komma fram med två miljoner nu. Kunde dom inte sälja det huset om typ ett år eller så när jag fått jobb.


Trött vecka

I veckan har vi både haft fullt upp och bara tagit det lugnt.

I måndags träffade vi andra mammor och barn i stan. Riktigt roligt! Det som är mest roligt med det tycker jag är att det är andra i samma sits och vi har ju något att prata om.

I tisdags började vi med ett besök hos MVC där jag satte in en spiral. Fick mycket beröm av min barnmorska att det gick så bra och jag var så avslappnad. Sedan på kvällen åkte vi tull Arenan för infomöte om Babysim och det lät jätte spännande. Nova fil även ett par badbyxor, röda med fiskar på.

Onsdag och torsdag har vi bara tagit det lugnt och idag har vi inte heller gjort så mycket mer än att handla.

Bilderna har jag tänkt försöka lägga upp hela veckan men har inte orkat ta fram datan så det för vänta lite.


Helgen som var

Ojoj denna helgen har det vart full rulle hela tiden.

I fredags började vi med att hämta nyckeln till församlingslokalen, därefter åkte vi och handlade för att sedan åka hem och plocka upp all mat. Lägga kött och kyckling i marinad och plocka ihop allt som gick att plocka ihop innan. Sen var det dags att börja städa så det såg hyffsat ut innan Carro och Ted kom. Bädda sängar fick vi göra också. Sen helt plötsligt vart det kväll och Nova skulle sova så mitt stora hjärta fick åka till sina föräldrar själv för att hämta köttet till lördagens middag.


Vid elva hämtades kossabiten ur frysen och in i ugnen, enligt receptet skulle det ta mellan 8 och 10 timmar för den att bli färdig, perfekt tyckte vi! Strax efter tolv tror jag klockan var när Carro kom och sedan satt vi och pratade lite innan vi kröp till sängs vid halv två.


Klockan tre ringer köttermometern! Va, är köttet redan klart? Ner och kikade i ugnen. Javisst var det klart! Så det var bara att ställa sig att koka saltlagen och slänga ner köttet där i. Sen somnade jag nog vid fyra och vid sju skulle köttbiten upp igen. Halv åtta vaknade Nova och då var det bara att kliva upp efter hon ätit.


Sen började lördagens rull. Först lades fläskfilen och kycklingen i ugnen så att det vart klara och sen åkte jag och Carro till stan för att hämta blommorna. Jag hittade även ett par skor för 99 kronor med ett ordinarie pris på 499. Ett riktigt kap! Efter det åkte vi till församlingsgården och började duka och dekorera, riktigt fint tycker jag nog det vart även fast blommorna inte vart som jag ville och jag upptäckte efteråt att vi skulle tagit lila servetter istället för dom limefärgade vi hade. Men men det var bara små detaljer.


Hem igen och plocka ordning här och göra plats för 18 middagsgäster. Vid halv fem kom hela min familj, så roligt att alla kom tycker jag. Vid halv sex kom hjärtats föräldrar och lillebror + tjej och strax därefter storebror med familj. Sen åt vi middag alla 20 stycken, 21 med Nova. Det bjöds på fläskstek och fruktsallad till efterrätt.


Klockan var nog över nio när alla åkte och då gjorde jag såser till morgondagen och därefter sjönk vi ihop i soffan en stund. Jag duschade kallt eftersom varm vattnet tagit slut efter all disk efter middagen och sen total kraschade jag i sängen.


Vid åtta gick vi upp och åt frukost, sminkade mig och fixade frisyren. Kläderna hamnade på kroppen och sen åkte vi till församlingsgården för att förbereda så mycket som möjligt innan dopet. Vid kvart över tolv var vi i kyrkan och Nova började gallskrika. Hon hade fått ont i magen. Stackars liten, hon som aldrig skriker annars och inte har haft ont i magen sedan i oktober fick det just innan dopet. Ja ja inte så mycket att göra. Tanken var att Tony (hennes gudfar) skulle bära in henne men eftersom hon var så ledsen var det lika bra att jag gjorde det.


Samtidigt som Nova döptes var det två andra små pojkar som döptes så det var ett par stycken i kyrkan vilket var roligt tyckte jag. Som tur var vart Nova nöjd ganska snart igen och gjorde inte så mycket väsen av sig.


Sen fick vi tala om vad vi gett Nova för namn (Nova Isabélle Tove, Isabélle efter hennes mormor och mig och Tove efter hjärtats farmor), hon fick vatten i håret och sen fick vi lova att uppfostra henne i den kristna tron (?)


Efter dopet bjöd vi på mat och fika i församlingsgården. Maten bestod av kallskuren kyckling, fläskfile och tjälknöl med hemmagjord potatissallad och lite sallad och färskt bröd. Vi hade alltså gjort tre kilo fläskfile, två kilo kyckling och strax över ett kilo tjälknöl och det vart bara lite fläskfile kvar efter 30 personer inklusive fyra ätandes barn. Det måste ju ändå va bra betyg?


Till fika hade vi kaffe och en variant av sju sorters kakor. På bordet fanns kladdkakemuffins, syltgrottor, drömmar, dumlekakor, snickerskakor, kärleksmums och kanelbullar.


All mat och fika gjorde jag själv förrutom kanelbullarna som min mamma gjorde och jag är nöjd av resultatet. Maten var god och kakorna var också goda.


Men om det blir några fler barn får dom ta och födas på våren så vi kan ha fika hemma på gräsmattan istället. Jag tycker nog ändå att det är skönare att vara hemma än att låna något annat och va i.

Bilder kommer senare när jag fått in alla på datan.

Bippedi boppedi boo

Nu har jag äntligen satt mig ner i soffan och tar det lugnt. Jag har städat undan nästan allt så att imorgon behöver vi bara dammsuga. Ja, självklart ska vi handla och en miljon andra grejer men vi slipper städandet iallafall.

Nu är det nära, bara två dagar kvar innan det är dags. Jag tror nog att jag är tvungen att skriva upp allt som måste göras för annars kommer jag säkert glömma något. Men nu ska jag bara ta det lugnt och vänta tills gubben kommer hem.


Design?!?

Appropå denna design som är här nu så har jag noll i inspiration och lust att fixa det just nu. Hoppas jag får lite lust när dopet är över så det blir fint här.

Baby & barn mässa

Första helgen i mars ordnar Baby & Barn en mässa i Göteborg. Dit vill jag så jag hoppas verkligen att mina pengar räcker till det. Antingen åker jag själv eller så får någon åka med, haha! Nej men det skulle va bra eftersom vi behöver en del nya saker till Nova som vi kanske kan hitta där till mässpris eller liknande.
Om jag gjort rätt nu så ska det gå att klicka på bilden så kommer man till deras hemsida!

Voffsing

Kom på att jag inte har skrivit så mycket om hundarna. Tror nog att det är typ ingenting. Men men iallafall sedan Nova kom har dom blivit mer skälliga tycker vi. Inte så att dom skäller mer eller högre utan dom reagerar mer på minsta lilla ljud. Lite jobbigt när man försöker få henne att sova eller så.
Annars är dom som vanligt, dvs terrorister. Milou har börjat med att springa runt till hjortarnas foderautomater och ska leka med dom där vilket inte uppskattas av någon så nu måste vi verkligen komma på hur vi ska göra för att även han ska stanna inne i trädgården.
Shamie ligger just nu upp och ner och sover i sin korg. Min tjocka lilla vovve!

Jag är med och tävlar!

Jag är med och tävlar om en OiOi Hobo Slouch skötväska från allt för föräldrar i samarbete med Sojkas Framtid!
Var med du med!
Klicka på länken!
http://www.finest.se/userBlog/entry.php?uid=49330&beid=2025417
Jag har aldrig gjort detta förut, dvs länka i ett inlägg så det blev som det blev. Helst hade jag velat att man klickade på bilden men jag ska nog komma på det med ;)

Bebislek

Igår skulle vi egentligen träffat andra mammor och bebisar men vissa se sjuka så då sa vi att vi skjuter på det till nästa vecka istället. Så jag och Nova åkte in till stan och kikade på blommor sen åkte vi till leklandet och kikade på en sulky som vi kan ha i bilen och även en ny bilstol. Jag sa för en vecka sen att babyskyddet kan hon ha till sommaren men insåg sen när jag satte henne i den att hon växt lite mer än vad jag trodde, haha!

Idag har vi vart på BVC för information om mat och smakportioner. Jag har redan läst till mig den mesta informationen eftersom vi redan börjat, nya rekommendationerna säger ju sex månader men vi tog tillvara på hennes nyfikenhet och började vid fyra. Men det är först nu vi bytt ut ett mål. Där var även tre andra bebisar som allihopa låg och tittade och petade på varandra. Din såg så söta ut.

Nu till middag gjorde jag kylling till mig och samtidigt gjorde jag en kycklinggryta till Nova som nu ligger i frysen.


Ny frisyr = ny färg

Ja eftersom jag klippte mig för typ tio dagar sedan och vi ska ha dop i helgen så var jag ju tvungen att färga håret också. Har letat i nästan alla affärer efter min färg, den färg som jag tycker om så mycket men den finns inte längre. Det bra med den var att det var slingor med också och tillsammans vart det jätte fint. Men men hittade en annan som jag testar men inser nu att jag nog skulle tagit två förpackningar. Ska vi får se hur resultatet blir sen. Spännande!

Början på sista veckan innan lugnet

Jaha ny vecka igen och detta är sista veckan innan vårt lugn börjar, då inget är planerat mer än babysim.

Idag har vi mest legat på golvet och lekt massor.
Imorgon ska vi till stan för att träffa andra mammor och barn, dom flesta ganska jämngamla med Nova men även en liten tjej som blir två månader snart. När vi ändå är inne i stan så ska jag gå förbi en florist för att se om det finns blommor jag vill ha och fråga lite.
På onsdag ska vi till BVC med mammagruppen och prata mat och smakportioner.
På torsdag är det inte så mycket. Egentligen är det ett infomöte med babysimmet men det är så sent på kvällen så det funkar inte för oss.
På fredag börjar allt snurr på riktigt för då ska vi hämta nycklar, handla massor, marinera kött och städa.
På lördag ska maten fortsättas att göras och det ska dukas och dekoreras i lokalen. På kvällen ska vi bjuda familjen på mat och kommit fram till att vår familj är ganska stor. Vi blir 20 stycken och då ingår Carro och Ted men resten är våra föräldrar och våra syskon. Det ska bli intressant att se hur vi ska få plats, haha! Finna det hjärterum, finns det stjärterum!
Sen på söndag så är det the big finale, dopet! Men självklart finns det massor att göra då också.


Pyttis

Just nu passar vi på att göra middag medans prinsessan sover. Det kommer att serveras gräddstuvad pyttipanna a'la lchf. Till och med efterrätt får vi idag - chokladmousse på lchf vis.

Efter vi ätit ska vi försöka få i Nova lite mat för hon har ätit jätte dåligt idag men det blir väl så när man är sjuk. Kan ju va så att hon har fått ont i halsen eftersom jag har det och då är det ju mindre lockande att äta också. Hon har iallafall glatt sugit i sig två apelsin klyftor på eftermiddagen.


Sjukling

I torsdags kväll märkte vi att Nova blitt alldeles rosslig i halsen och det håller fortfarande i sig. Stackars liten men någongång ska ju va första gången att va sjuk.

I onsdags var vi på BVC och nu vägde hon 7290 gram och var 66 cm lång. Hon växer på vår lilla tjej.

I torsdags gjorde vi inte mycket, gick hemma och plockade och fixade.

Igår var vi tvungna att lämna tillbaka det golv som vart för mycket. Eftersom vi fick göra på ett annat sätt än vad var tänkt från början så fick vi mer golv över. Så till Ikea vart det ändå och då passade vi på att köpa cognacglasen så nu tror jag nog det mest är fixat till dopet förrutom maten.
Sen när vi kom hem städade vi lite smått och sen fick vi besök som hade med sig alla sina tre barn och oj vad livat det blev. Roligt tycker jag och dom verkade ha rätt kul med Nova's leksaker. Ja förrutom den minsta som bara är någon månad gammal.

Idag står städning på schemat så vi slipper det till nästa helg utan då kan man bara dra snabeldraken ett varv så ser det schysst ut igen.



Resultatet

Såhär vart mitt hår efter jag gjort lite som jag brukar. Dvs bara borstar det, haha!


Prästen

Idag ska jag och Nova åka och prata med prästen, ett dopsamtal. S åker inte med eftersom han inte har någon ledighet längre att ta ut så då får jag istället bestämma allt.

Annars ska vi inte göra så mycket mer, håller på och tvättar lite. Nova är inne i någon fas nu så jag får inte gå någonstans om inte hon är med. Inte så jätte roligt men vi ska nog va glada att vi inte märkt av de andra faserna.


Fadderbrev

Eftersom vi inte är kristna men ändå har valt att döpa Nova i kyrkan så stämmer inte riktigt svenska kyrkans fadderbrev med vad vi tycker och vill. Därför har jag (vi) skrivit ett eget fadderbrev där det står vad vi anser att ett fadderskap går ut på. Nu ska det bara skrivas ut och sen ska jag fixa ordning det lite mer så att det blir lite finare.

Klippedi klipp

Jag var ju och klippte mig igår och jag tror jag vart nöjd, brukar ta ett par dagar för mig att veta det.

Såhär vart det efter hennes stayling, hon plattade det. Vi får se sen hur det ser ut när jag gjort som jag brukar.


Nova 5 månader!

Idag blir Nova fem månader. Stora tjejen börjar hon bli! Det är så roligt att se allt nytt som händer. Än så länge rullar hon inte mycket, bara på morgonen i sängen om hon är absolut tvungen men det kompenserar hon med att sitta själv istället. Inga jätte stunder men för varje dag blir det längre. Hon har även kommit på att man kan gå i gåstolen fast hon går helst bakåt, haha!

 


Yey för vattenläcka

När jag plockade in i diskmaskinen tidigare ikväll hörde jag ett brak. Tittade runt lite men såg inte vart det kom ifrån så jag fortsatte. Precis innan jag skulle ställa in sista matlådan öppnar jag till papperskorgen och det är vatten överallt där. Tjohoo! Vart tusan kommer det ifrån? Kollar in under diskbänken och ser att avloppsröret från vasken har lossnat så allt vatten som var i vasken ligger nu under.
Det var bara till att riva ut allt som fanns där och även kolla under skåpen. Japp det var vatten där med! Så slängde under några handdukar som kunde suga upp vattnet och sen började jag torka allt som var i skåpet.
När allt vatten var borta var det bara att sätta ihop allt. Felet är att röret sitter inte fast utan hålls upp av en träkloss. Den träklossen rör ju dessutom på sig så med tiden har den flyttat sakta men säkert på sig tills idag när den inte alls gjorde någon nytta längre. Så de röret måste hängas upp ordentligt snarast.

Just nu ligger jag och grise fisa på en filt på golvet och leker. Yes hon är vaken. Somnade egentligen vid åtta men vaknade vid elva och gick inte att söva om så nu försöker jag trötta ut henne med lek istället. Wish me good luck!

Imorgon ska jag äntligen gå och klippa mig, något jag inte gjort sedan sommaren 2010. Läääänge sen nu! Så vi får se vad dom säger och vad det blir för frisyr för det har jag inte bestämmt ännu.


Bättre sent än aldrig

Det var inte bara tur häromdagen när hon rullade. Nu ligger hon i sängen och varje gång jag lägger henne på mage rullar hon över till rygg.

Ja hon är inte jätte förtjust i att ligga på mage

 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu