Hunting

Det var ett tag sedan jag skrev men har lite annat för mig när vi är här uppe. Älskar verkligen att vara här.

Just nu ligger jag i sängen och ska alldeles strax växla Staffan så vi kan göra oss klara för att gå ut och jaga, idag blir det rådjur framförallt. Imorgon kanske det blir fågel om vädret tillåter.


"Goda" råd

Något jag har märkt nu när man fått barn är alla dessa "goda" råd. Ja jag sätter kaninöron runt goda för att jag många gånger inte tycker att de är speciellt goda.

Under tiden jag var gravid fick jag, tack och lov, inte så många goda råd vilket jag tyckte var skönt. Men nu efteråt dyker dom upp lite varstans och oftast när man absolut inte behöver några. Det har inte stört mig speciellt innan men börjar göra det mer och mer.

Det är inte alltid det behöver va "goda" råd de bjuda på heller utan det kan vara mer likt en order när folk säger att nej gör såhär istället.

Okej, Nova är inte speciellt gammal men under den tiden hon funnits hos oss har jag faktiskt lärt mig vad som funkar bäst på henne, hur man får henne nöjd och hur man lättast får henne att sova.

Andra saker kan va att folk påpekar vad man gör med henne eller vad man låter henne göra. Låt henne inte sitta för länge. Ha henne inte i gåstol. Hon får absolut inte stödja på benen nu osv. Jag använder sunt förnuft!!! Och med det menar jag att jag tror att hon talar om när det blir för mycket, när hon inte vill stå längre eller när hon blir trött i ryggen av att sitta.

Samma sak gäller rekommendationerna gör smakisar. Nu är det från sex månader som gäller och inte tidigare fyra. Nova har redan börjat smaka saker för att jag märker på henne att hon vill. Det är inga stora mängder vi snackar om utan max en tesked och det skadar inte. Hennes mag- och tarmsystem är så pass utvecklat att det klarar det.

Det är självklart att man ibland vill ha goda råd. Men jag är en sådan människa som läser och frågar om jag vill ha reda på något och oftast har jag redan prövat eller funderat på sådant folk kan komma med.

Visst jag låter grinig nu men det är ändå jag som känner mitt barn bäst.


23 December 2011

Imorgon är det julafton, Novas första jul vilket ska bli riktigt roligt även fast hon inte förstår vittsen med de än.

Idag har hon vart riktigt trött. Hon sov till tolv, halv ett och åt lite gröt och sedan så badade vi i jacuzzin som Nova's morfar har. Vi badade alla tre, min egna lilla familj och Nova tyckte jätte mycket om det. Sedan somnade hon vid två och sov till halv fem. Nu är hon pigg och glad och sitter på sin pappas mage och pratar.

Klätt granen har vi gjort också, en egen huggen gran som visserligen är lite den men vad gör det när den kommer från vår skog och min pappa har huggit den själv.


Ojoj

Jag glömde bort att i onsdags var det precis ett år sedan vi fick reda på att Nova låg i magen. Shit! Det har gått ett helt år. Tiden bara springer iväg men dom säger ju att tiden går fort när man har roligt.

Nu ligger hon i resesängen och sover hos sin morfar <3


Packa packa

Igår och idag har jag packat för fullt. Shit vad mycket saker en bebis behöver. Det mesta är inpackat i bilen också så imorgon ska bara vi, julklappar, hundar och picknick korgen med :) men det är inte lätt att plocka in i bilen när man har en gnällspik till bebis.

Nova har även åkt pulka för första gången idag, vi har nämligen fått ca tre centimeter snö så då var vi ju tvungna att pröva pulkan. Vad hon tyckte om det kan man läsa ur bilden ;)


Tredje världskriget

Jag håller på att packa för fullt här hemma vilket resulterar i att det ser ut som ett tredje världskrig, haha! Men jag har nog lyckats få plats med allt i två väskor förutom hundmaten så jag är nöjd.


SNÖÖÖ!!!

Just nu ser det ut såhär utanför fönstret :D


Blää

Jag måste verkligen sätta mig ner och göra denna blogg fin men finns inte riktigt tid för det. Förhoppningsvis kan jag få lite tid över efter jul och nyår eller så får det vänta lite längre. Vi får se helt enkelt ;)


Trött bebis

Idag är Nova riktigt trött.

Hon gjorde morgon vid tio imorse och vid tolv gick vi promenad så att hon somnade igen.

Då sov hon i tre timmar, var vaken till fel och sov nästan två timmar till efter det.

Nu är klockan halv nio och hon sover igen :O

Får se hur natten blir.


Söndag

Idag fick jag mail om att sista julklappen är skickad så den kommer senast på tisdag.

Helgen har vi inte gjort något speciellt, igår var vi hos Staffans föräldrar och dammsög bilen och sen på kvällen åkte vi till en kompis till Staffan. Vi bar hemma strax innan ett och då var det bara att slänga Nova i säng så hon kunde fortsätta sova där. Vi kom inte i säng förrän tre då vi helt glömde bort tiden. Så vi vaknade vid halv tolv idag, på tok försent egentligen. Nova fick jag väcka vid halv ett. Sen åkte vi till djuraffären och köpte mat till shamie och efter det gick vi in på Clas Ohlson för att se om jag kunde hitta lite saker som jag behöver men det fanns det inte.

Nu har Staffan precis nattat Nova som somnade fort så hon var nog trött. Och jag håller på att packa eftersom vi åker på torsdag.


Klappar

Nu är alla julklappar klara men hoppas på att allt hinner komma också. Det ska det göra men man vet aldrig med posten.

Nova har somnat i sin babysitter nu. Staffan satte henne där och två minuter senare hade hon slocknat så hon var nog trött.


Dop

Nu är dopet fixat också så nu ska vi äta frukost, nybakade frallor och sedan iväg på spädbarnsmassagen.

En liten bild på Nova gosandes med filten <3


Tokfia

Hon var så trött vid sju så vi gjorde mat redan då och gick upp till sängen. Väl där ville hon absolut inte sova. Åh så roligt, en övertrött bebis men efter ett tag när jag hållt henne väldigt tätt intill mig lugnade hon ner sig så att hon somnade tillslut. Jag kan ju tillägga att mina knän inte är gjorda för att gå runt och vyssa bebis.

Men vad gör hon nu mån tro? Jo hon sitter i babysittern och pratar. Försökte söva om henne men insåg att det är lönlöst så hon fick komma upp istället så nu hoppas jag på att hon blir trött snart igen så hon inte vill sova för länge imorgon för då ska vi på spädbarnsmassage med föräldragruppen och Staffan ska med. Ska bli roligt att se vad det är för människor där, se ifall det är några jämngamla eller om det bara är äldre.

Nej nu ska jag ta sista syltkakan och sedan diska flaskor.


Nattuggla

Idag är jag riktigt trött. Nova somnade inte förrän fyra inatt och vaknade vid nio första gången, åt lite och sov sen till tio. Just nu sover hon igen och har sovit sedan strax efter två så får se när hon vill vakna igen.

Ja och eftersom hon vart vaken större delen av natten har det inte blivit många knopp gjorda här idag men ska iallafall vika all tvätt så vi kan få bort de. Sedan funderar jag på att tvätta hennes babygym men får se om jag orkar eller om det bara blir en lat dag idag.

Här är hon i babysittern som jag tycker är jätte bra när man kan fälla ryggstödet precis som man vill ha det.


Twilight

Japp nu har jag sett min första twilight film och ärligt, när kommer det där jätte bra alla talar om?
Visst filmen var ju inte dålig men den var ju inte super bra heller. En film jag kan se igen men hade högre förhoppningar eftersom alla pratat s mycket om den.


Lucia

Idag vaknade vi i tid för engångs skull dvs i tid för oss. Så vid tio gick vi ner och åt frukost medan skruttfia satt i babysittern.

När Staffan åkte till jobbet åkte vi till stan och i min planering så skulle Nova bli hungrig när vi kom fram men inte då. Istället börjar hon skrika halvvägs så det var bara att stanna för att ge henne mat och sen åka vidare in till stan. Väl inne i stan köpte jag tre bodysar till Nova för hon har knappt några i rätt storlek och jag köpte även två stycken dregglisar och ett par strumpbyxor.

Påvägen hem stannade vi och köpte gravljus och sedan åkte vi till kyrkans minneslund för att tända. Synd att det var så mörkt eftersom jag inte vet hur det ser ut där men jag hittade dit iallafall.

Tänk att det gått ett helt år sedan. Känns inte som så.

Just nu ligger skruttfia och sover, hennes tupplur har blivit lite förskjuten eftersom vi var i stan men det är inte hela världen. Själv ska jag titta på twilight på kanal 5. Aldrig sett dem och inte vart speciellt intresserad av dem men tänkte att nu när de går på tven och det är gratis kan jag ju lika gärna se om de är så bra som alla säger.


Repris

Natten till idag var nästan lika bra. Hon somnade vid nio men denna gång hann hon äta iallafall men vaknade vid halv elva igen. Som tur var va det bara att stoppa in nappen så somnade hon om igen. Sedan sov hon till halv åtta för mat och sedan sov hon vidare till klockan tio. Underbara unge snälla fortsätt. Tack!


Favoriten just nu

Bästaste leksaken just nu är denna kanin som man drar i benet så den spelar musik. Så fort man drar ner benen så den börjar spela och visar för henne sätter hon igång och har världens konversation med den, så gullit!


Underbara natt

Oj så bra Nova har sovit inatt. Såhär bra har hon inte sovit på länge.
Hon fick mat igår vid sju och efter det lekte vi och satte på henne pyjamas. Vid nio började hon gnugga ögonen så då gjorde jag lite mat åt henne och tog med henne upp. Där la jag henne i sin säng och gav henne nappen för jag skulle gå och tända nattlampan. När jag kom tillbaka hade hon somnat utan att ha ätit så jag tänkte att jag ställer flaskan här för hon kommer säkert vakna inom en timme för det brukar hon göra. När vi gick och la oss halv två sov hon fortfarande.

Åtta vaknade hon, åtta - hallå lixom. 11 timmar efter hon somnat och 13 timmar senast hon fick mat. Men iallafall då fick hon mat och somnade och sov till halv elva igen. Så nu har hon ätit lite till och ligger nu och pratar med sin pappa som hon väckte nyss.

Såhär hittade jag henne i sängen imorse, första gången hon snurrat så


Boring

Just nu är jag så jäkla uttråkad så det finns inte. Har typ inget att göra. All tvätt är tvättat, har plockat allt som går och dammsuga vill jag inte göra eftersom Nova sover. Eller förresten kom på att jag inte har diskar flaskorna så det kan jag ju göra.

Staffan oljade köksbordet nyss så där kan jag ju inte göra något på så känns som om att allt det jag planerat att göra ikväll inte går nu, haha men så går det väl när man undrar om vi inte kanske skulle gjort det.


Julklappsutdelning

Idag har vi åkt runt lite och lämnat lite julklappar eftersom vi ska upp till Stockholm och Novas morfar för att fira jul. Så först var vi till Staffans mormor och där hittade vi även fina gamla ramar som vi ska titta närmare på sen och eventuellt ta några. Jag gillar gamla saker så det blir ju perfekt. Plus att vi även hittade en gammal bibel från 1849 vilket jag tyckte var lite häftigt. Efter det åkte vi till Novas farmor och farfar och där var även hennes farbror och kusiner så dom satt hon och tittade på.

Just nu håller vi på med mat, det bjuds på kotletter, Staffans klyftpotatisar och vitlökssås. Smaskens!


Bakat

Nu har jag precis satt mig i soffan efter att ha bakat under hela idolfinalen. Lyssnade på den i bakgrunden. Jag bakade en annan variant av saffransbullar och dom vart riktigt goda. Under tiden har Nova sovit en stund, vi hade hoppats för natten men det ville hon inte så nu sitter hon och tuggar på en ny bitring, en kanin som spelar musik och sina fingrar. Allt ska stoppas i munnen numera.

Om ett tag ska vi äta en varsin macka med julskinka som Staffan håller på att göra, ska bli gott gott :)


Strömavbrott

Vi har haft strömavbrott här i typ två-tre timmar och vad gör Nova då? Jo hon lägger mega lasset i blöjan så det svämmar över. Roligt! Men det gick ändå, tur att vi har mycket våtservetter hemma.

Men nu somnade hon istället efter att ha tittat på pabobo appen, sötnöten!


Fattar inte

Jag fattar inte varför det aldrig blir några radbrytningar när jag skriver från datan. Morr blir arg på det. Aja får lösa det med då


Äntligen!

Äntligen har jag kommit på ett ställe där hon faktiskt verkar tycka det är rätt okej att ligga på mage, på skötbordet kan hon ligga rätt länge och jag tror det är för att hon har så mycket saker att titta på där så nu ska jag lägga massa saker på hennes filt så att hon kanske kan tycka det är helt okej att ligga där också och lära sig att rulla från mage till rygg. Hon har ju verkligen hatat att ligga på mage och bara slängt ner huvudet i filten och skrikit så det har inte blivit många minuters träning på mage inte men som tur är vill hon gärna sitta och stå så att hon iallafall tränar nacken på något sätt.

Sammanfattning av Novas utveckling de första månaderna

Jag gör det enkelt för mig och skriver en sammanfattning av vad Nova lärt sig under de första månaderna och även vad som hänt under denna tid.

Jag helammade henne i två månader och under den tiden åt hon både från mig och ur flaska fylld med bröstmjölk som jag pumpat ur. Detta för att hon var ganska dålig på att äta sig mätt från mig så för att slippa sitta och amma henne hela tiden fick hon även i flaskan. När hon vart två månader bestämde jag mig för att sluta pumpa hela tiden då det tog mycket tid och var ganska jobbigt tillslut, att hela tiden se till att det finns mjölk i kylen ifall hon inte vill äta från mig. Detta innebar att antingen fick hon lära sig att äta sig mätt från mig eller så skulle maten kompleteras med ersättning och det första dagarna gick det riktigt bra, hon åt sig mätt från mig men när vi åkte upp för att hälsa på mina föräldrar började hon äta sämre igen, hon åt en liten stund och sedan började hon skrika och bråka. Jag tror att det var för att varken hon eller jag inte fick riktig ro för att äta så då började vi ge ersättning de gånger hon inte ville äta från mig. Oj vilken skillnad det blev. Från att ha ett barn med ont i magen pga av mycket gaser och bara bajsa var tredje, fjärde dag till att få en glad bebis med lite gaser, knappt ont i magen och bajsar varje, varannan dag istället. Inte för att hon var jobbig innan men hon kunde skrika någon timme på kvällen för att det var så mycket luft i magen och nu är hon hur snäll som helst. Så nu äter hon från mig på natten (om hon vaknar) och på morgonen, någon gång ibland äter hon även från mig på kvällen för att hon ska varva ner lite.

Detta har hon lärt sig under tiden:
- Hennes första riktiga leende kom när hon var 20 dagar gammal.
- Det första bebisskrattet kom den 10 oktober.
- Det första riktiga skrattet kom den 18 oktober.
- När hon var runt fem, sex veckor började hon "prata"
- Vid sex veckors ålder upptäcker hon vilka vi är och skiner upp när hon får syn på oss.
- När hon vart sju veckor började hon uttrycka glädjen med att börja sparka och fäkta.
- Vid sju veckor börjar hon hålla långa tal.
- Vid nio veckors ålder upptäcker hon händer och fötter.
- Hon står själv med stöd vid tio veckor.
- Vid elva veckor börjar hon göra sit-ups. Hon försöker även rulla från rygg till mage och tummen suger hon på hellre än nappen dagtid och gosar gärna med filten när hon börjar bli trött. Hon börjar även att greppa saker och föra dem till munnen.
- Strax innan tre månaders dagen börjar hon greppa saker bättre och för dem till munnen. Babygymmets leksaker är väldigt roliga att försöka fånga.

Förlossningen

Tänkte berätta om förlossningen. Kommer inte ihåg allt men med hjälp av journalen ska det nog gå bra.

Min sjukhusvistelse började redan den 1 September när jag, efter ett besök på MVC har för högt blodtryck (150/105 om jag kommer ihåg rätt) och med en två i proteinen får åka upp till förlossningen för koll. Där uppe tog dom blodprover, kollade blodtrycket, kopplad till CTG maskin och ett ultraljud. Blodproverna var bra, blodtrycket fortfarande för högt, CTG kurvan var bra och ultraljudet såg jätte fint ut, läkaren gissade på att bebis vägde ungefär 3480 gram. Läkaren, som var samma vi var hos i våras talade om för mig att jag skulle bli inlagd för observation och att jag skulle hem och hämta saker men att jag inte fick köra själv så det var bara att ringa till hjärtat så fick han komma och hämta mig. Hem och hämta saker. Se till att någon kunde gå ut med hundarna på eftermiddagen och sedan tillbaka till sjukhuset. Hjärtat åkte inte till jobbet utan gjorde mig sällskap. Rummet jag hamnade i vart ganska stort och fick en stor egen toalett. Under kvällen gjordes fler blodtrycks koller och CTG kurvor.

På fredagen (2 September) låg mitt blodtryck på samma nivå men endast en etta i proteinen så om blodtrycket låg på samma nivå under dagen skulle jag få åka hem på eftermiddagen på permission över helgen och komma tillbaka söndag morgon. Vid den sista blodtrycks tagningen hade de stigit igen så jag fick stanna kvar på sjukhuset. Hade jag tur kanske jag skulle få åka hem på lördagen om blodtrycket låg på samma nivå då.

Så långt behövde det inte gå för vid 01.25 vaknade jag och behövde gå på toa, hade då sovit en timme. Ställde mig upp och kände hur det rann längst bena, sprang in på toaletten för att se vad det var och kom på att det måste nog vart vattnet som gick. Ringde på en barnmorska som kom och kollade och vattnet var klart och fint och jag fick sätta på mig dom berömda ursnygga nättrosorna och en jätte binda. La mig sedan i sängen och vart kopplad till CTG:n igen och för första gången såg man sammandragningarna på monitorn även fast jag inte kände av dem speciellt mycket. CTG kurvan var lika fin som vanligt. Ringde pappa och sedan mamma och talade om att det äntligen börjat hända något och sedan ringde jag hjärtat och sa att jag ville att han skulle komma. Ville ha han där ifall det skulle sätta fart. Halv fyra kom hjärtat och de frågade om han ville ha en säng men han skulle sitta i fåtöljen och sova, envisa gubbe. Vid fyra kollar dom mitt blodtryck och fosterljuden igen och mina sammandragningar har börjat kännas en del så tar en panodil så jag ska försöka somna igen. Gick inget vidare att sova och kliver in i duschen vilket jag tyckte var jätte skönt. Efter det gick vi runt lite i korridorerna och tillslut går hjärtat med på att få en säng till sig så där lyckas han somna sen. Mina värkar kommer nu med fem min mellanrum.

Strax innan nio kopplas jag till CTG maskinen igen som ser bra ut och där kommer mina värkar med 4-5 min mellanrum men gör inte speciellt ont, känns det gör dom ju helt klart men bara jag andades rätt igenom dom så gick det jätte bra. Kliver in i duschen igen, jätte skönt. Sedan varvar jag att duscha och gå runt i korridorerna. Värkarna kommer nu med allt mellan 2 till 6 min mellanrum.

Vid ett kommer en barnmorska in och frågar om vi vill flyttas till förlossningen och vi bestämmer oss för att vi gör det för då är vi där när det sätter igång ordentligt. Värkarna har nu börjat göra ont och går in i duschen igen. Vid halv tre kommer en ny barnmorska som ska va hos oss. Värkarna gör ont så jag lägger en vetekudde i svanken, jätte skönt. Dock har dom fortfarande inte blivit regelbundna men får en panodil. Barnmorskan vill inte undersöka mig pga bakterierisken och då jag har oregelbundna värkar som inte känns speciellt starka enligt henne när hon känner på min mage. Sådär går jag runt och vankar, duschar emellan åt och jag får även en pilatesboll att sitta på. Jätte skönt så länge det inte kommer en värk men när värken kom var det inte skönt alls att sitta på den och då gör det också ont så fort hjärtat tar i mig.

Vid halv fyra ber jag honom ringa på barnmorskan då jag har så ont att jag gråter, ber dem eller snarare tvingar dem att undersöka mig. Hon springer iväg och kollar med läkaren och kommer sedan tillbaka och undersöker mig. Det visade sig att jag var helt öppen då så det var inte så konstigt att det gjorde ont, att inte panodilen hjälpte eller att pilatesbollen inte var skön att sitta på då hon även upptäckte att bebisen låg jätte lång ner. Därför hon inte kände huvudet när hon kände och klämde på magen. Frågar om jag inte kan få något annat mot det onda och får lustgas. Efter några andetag med den säger hjärtat att jag är väldigt lik min far när han är full. Sedan får jag lägga mig på vänster sida, på höger sida och får stå på knäna.

Vid fem får jag försöka kissa, stannar en kvart på toaletten och har för mig att hjärtat var med. Men det kommer inget. Strax innan halv sex sätter dom värkstimulerande dropp på mig då mina värkar har glesats ner. Kvart i sex tömmer dom min blåsa då jag fortfarande inte lyckats kissa.

18.21 börjar krystvärkarna och dom ökar även droppet då värkarna är glesa och när dom kommer så är dom väldigt korta. Efter mycket stånk och stön så kommer bebis ut, 19.25. En pigg liten tjej som lyckats få navelsträngen två varv runt halsen men som tur var satt löst. Sprack lite så fick sy två stygn på utsidan och ett flertal på insidan. Barnmorskan sa även att våran navelsträng var väldigt lång. Hon var 49 lång och vägde 3410 gram och ett huvud på 36 centimeter. Hon var väldigt konformad om huvudet då hon suttit klämd så länge i mig.

Dagen efter pratade vi med barnmorskan som förlöste oss och hon sa att det inte var meningen att inte undersöka mig men att jag inte följde någon "regelbok" på hur det brukar va och att hon tyckte inte mina värkar va så kraftiga när hon kände på magen. Hon frågade också hur jag tyckte förlossningen va och jag kan säga att även fast förlossningen inte vart som jag tänkt mig så är jag super nöjd med den. Jag trodde värkarna skulle göra mycket ondare tidigare, dvs innan jag var fullt öppen, att arbetet dit skulle va jobbigare. Krystvärkarna var bara sköna eller hur man ska förklara dem, äntligen fick man göra något och inte bara slappna av och andas igenom. Det jag ska komma ihåg om det blir några fler barn är att tvinga dem undersöka mig tidigare och om jag nu skulle gå hemma så ska jag inte gå och vänta på att värkarna ska bli regelbundna eftersom mina aldrig va det denna gång.


(Kopierade från föra bloggen)

Ursäkta stöket, bloggen är under uppbyggnad!

Ja, eftersom bloggen är ny håller den på att byggas upp. Det kommer ta ett tag eftersom Nova tar mycket av min tid så detta kommer jag pyssla med lite när det finns tid och även en snyggare header eftersom jag gjorde denna lite fort i paint men det får vänta tills jag fått tillbaka mitt gamla redigeringsprogram så under tiden får ni ursäkta röran ;)


Nytt liv = ny blogg

Jag tänkte starta en helt ny blogg. Den andra finns fortfarande kvar för min skull så jag kan se bland annat graviditeten.
Anledningen till att jag startat en ny är dels för att den förra krånglar en del men framför allt att jag har kommit så långt i mitt liv. I den förra bloggen finns för mycket av mitt gamla liv, det jag inte vill leva längre men jag vill komma ihåg det så att jag inte utsätter mig för samma sak igen. Jag har visserligen inte skrivit något om de i den bloggen men det räcker med att jag ser en del inlägg så minns jag igen. Så jag vill istället starta en ny blogg för mitt nya fantastiska liv. Mitt liv började för snart ett och ett halvt år sedan. Innan dess var det bara piss och skit. Så för 14 månader sedan gjorde jag en riktig chansning, jag flyttade över 50 mil hemifrån till en kille jag bara känt i ca fyra månader. Varför? Jo för att det kändes bra och det var antingen att satsa på förhållandet och flytta dit eller att flytta hem igen och med stor risk skulle förhållandet ta slut. När jag träffade Staffan bodde jag nämligen i Jönköping sedan tre månader tillbaka och som situationen var där kunde jag inte bo kvar. Så jag gjorde en chansning och flyttade ner till honom och oj så mycket bättre mitt liv har blivit. Innan jag flyttade hit hade jag lyckats skaffa två hundar. Två busiga och ibland ouppfostrade hundar men också väldigt mysiga och lydiga, dvs dom har alla sidor hos en hund och inte bara det bra. Vi flyttade till Staffan och dom har fått det riktigt bra här. Stora ytor att springa och leka på och dom kan gå ut och in som dom vill.

Tre månader efter vi flyttade hit upptäckte vi att jag blivit gravid (tänkte sammanfatta graviditeten lite senare), helt oplanerat så vi vart nu tvungna att fundera ordentligt om det var detta vi ville men vi kom fram till att båda ville ha barn, kanske inte just nu men nu vart vi tillfrågade, och även fast vi inte vart tillsammans speciellt länge (5 1/2 månad) så sa vi det att det spelar nog ingen roll hur länge man är tillsammans innan man skaffar barn för det är en sådan omställning att tex de som känt varandra i tio år inte är beredda på det. Så vi har helt enkelt lärt känna varandra ordentligt under tidens gång och vi lär oss fortfarande nya saker om varandra. Så nu har vi även världens underbaraste dotter (förlossningen tänkte jag också skriva här senare) tillsammans. Och i denna blogg kommer jag skriva om våra dagar tillsammans, framför allt vad jag och Nova gör, hennes framsteg men även vad vi gör allihopa och såklart om hundarna.

Idag älskar jag mitt liv, min sambo, min dotter och mina hundar. Självklart min familj och mina vänner där "hemma" och det är tråkigt att det är så långt "hem" men jag vill inte flytta dit igen på väldigt väldigt länge. Än så länge räcker det med att åka dit att hälsa på över en helg eller någon vecka.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu